Rindërtimi, Rama zbardh detajet: Do të jenë 18 zona të reja zhvillimi

Kryeministri Edi Rama përmes Facebook-ut dha detajet për planin e rindërtimit që u prezantua ditën e djeshme. Rama theksoi se përveç 18 zonave të reja të zhvillimit, që janë parashikuar të ndërtohen në 8 bashki, janë në pritje për miratim edhe zona të tjera për zhvillim, në disa bashki të vendit.

Po ashtu sipas Ramës ka nisur procesi i shpronësimit për zonën e re për zhvillim, si dhe është ngritur Komisioni i Posaçëm sipas kërkesës së ligjit.

Mesazhi i Ramës:

RAPORT I PËRMBLEDHUR për këdo ndër ju që ka interes të informohet mbi ecurinë e Programit të Rindërtimit.

 • Janë shpallur deri tani, me Vendim të Këshillit të Ministrave 18 ZONA TË REJA ZHVILLIMI, në 7 bashki:
 • Kurbin: 2 zona
  • Kruje:​ 3 zona
  • Tirane: 9 zona
  • Vore: 1 zonë
  • Shijak: 1 zonë
  • Durrës: 1 zonë
  • Kavajë: 1 zonë

Studimi për shpalljen e të gjitha zonave të nevojshme vazhdon.

ZONAT E TJERA PËR ZHVILLIM në pritje për miratim janë:

 1. Krujë (Qytet dhe fshat)
  2. Kamza (Qytet)
  3. Lezha (Qytet)
  4. Durrësi (Qytet)
  5. Kavajë ( Golem)
 2. Shijak (Rurale)
  7. Kurbin (Fshat)
 • PROCESI I SHPRONËSIMEVE pjesore në ZONAT E MIRATUARA PËR ZHVILLIM

Ka nisur procesi i shpronësimit për zonën e re për zhvillim, Zona 1/1 Laç, Bashkia Kurbin dhe është ngritur Komisioni i Posaçëm sipas kërkesës së ligjit.
Po përfundojnë procedurat ligjore për shpronësimet e nevojshme brenda perimetrit të 18 zonave zhvillimore.

 • PLANET E DETYRUARA VENDORE (PDV)

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit drejton, në bazë të kërkesës së ligjit, procesin për evidentimin e kompanive të kualifikueshme për hartimin e planeve – lista paraprake.

Për 3 zonat e shpallura zyrtarisht (zons 1/1 Lac, Zona 1 Thumanë dhe zona 1 Shijak), AKPT ka përfunduar procedurën e përzgjedhjes së 3 kompanive dhe është nënshkruar kontrata. Pritet dorezimi i PDV-ve përkatëse si më poshtë:

 1. Lac, zona 1/1: 24 shkurt
  2. Thumana, zona 1: 25 shkurt
  3. Shijak, zona 1: 25 shkurt​

Lidhur me 6 zonat e tjera, shpallur në datë 29.01.2020 dorëzimi i PDV-ve pritet ne 13 mars.

 • MODELET E SHTËPIVE për zonën fshat

Enti Kombëtar i Banesave ka hapur garën për modelet e njësive individuale të banimit. Është firmosur kontrata për hartimin e modeleve dhe në 6 shkurt pritet dorëzimi i tyre. Më pas njësitë zbatuese do të nisin procesin ligjor të zbatimit, nga prokurimi deri tek ndërtimi i shtëpive.

 • PROCESI I VLERËSIMI TË THELLUAR

Ky proces që po zhvillohet intensivisht, pikë për pikë sipas ligjit është vendimtar për fatin e godinave të pabanueshme. Vetëm pas këtij procesi vendoset në bazë të vlerësimit të ekspertëve, nëse godina duhet shembur.

 • PLATFORMA E APLIKIMIT ONLINE

Kjo platformë siguron verifikimin e çdo rasti në nevojë dhe i jep çdo qytetari mundësinë të hyjë në listën e përfituesve, duke eliminuar kështu çdo boshllëk apo “harresë” që mund të ndodhë si rezultat i pasaktësive në verifikimet e banesave.

Të gjithë qytetarët e interesuar duhet të drejtohet tek njësia përkatëse administrative

Deri ditën e premte datë 31 Janar janë hapur 75 zyra dhe janë 130 punonjës në dispozicion të qytetarëve. Aplikimet e qytetarëve kanē nisur.

Pas saktësimit të listës përfundimtare të subjekteve që do të përfitojnë nga Programi i Rindërtimit, listat e përfituesve do të miratohen në Këshillat Bashkiakë.

/Bulqiza.info/

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu