Zgjedhjet në universitete/ Artan Hoxha zgjidhet Rektor i Universitetit të Tiranës

TIRANË- Nga zgjedhjet në Universitetet e vendit janë shpallur sot 12  rektorët fitues.

Profesor Artan Hoxha është rektori i ri i Universitetit të Tiranës, ndërsa Arben Gjata, rektori i Universitetit të Mjekësisë. Rektori i Universitetit Bujqësor është zgjedhur Fatbardh Sallaku, ndërsa tek Universiteti Politeknik do të jetë rektor Andrea Maliqari.

Ndërsa Kseanela Sotirofski është zgjedhur rektore e Universitetit “Aleksandër Moisiu” në Durrës dhe Suzana Golemi rektore e Universitetit “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës.

Në Korçë, Dhimitër Bello u zgjodh rektori i ri i universitetit.

Lista e plotë e fituesve për rektor në Tiranë:

Universiteti i Tiranës: Artan Hoxha

Universiteti i Mjekësisë: Arben Gjata

Universiteti i Bujqësisë: Fatbardh Sallaku

Universiteti Politeknik: Andrea Maliqari

Universiteti i Arteve: Kastriot Caushi

Universiteti i Sporteve: Agron Kasa

Universiteti Politeknik: Andrea Maliqari

Fituesit për dekan në Tiranë:

Fakulteti i Ekonomisë: Dhori Kule

Fakulteti i Shkencave Sociale: Edmond Rapti

Fakulteti i Drejtësisë: Sokol Mëngjesi

Fakulteti i Gjuhëve të huaja: Artur Sula

Fakulteti Ekonomik: Dhori Kule

Fakulteti i Shkencave të Natyrës: Spiro Drushku

Fakulteti i Institutit të Fizikës Bërthamore të Zbatuar: Brunilda Daci

Fakulteti i Histori Filologjisë: Sabri Laci

Fituesit në Universitetin e Durrësit

Universiteti ‘Aleksandër Moisiu’ në Durrës, zgjodhi dekanët e 5 fakulteteve pas zgjedhjeve të zhvilluara një ditë më parë.

Dekane e Fakultetit të Edukimit u zgjodh Griselda Abazaj, Shkëlqim Fortuzi në Fakultetin e Biznesit, Andon Kume në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike, Lindita Mukli në Fakultetin e Teknologjisë dhe Informacionit dhe Osman Metalla në Fakultetin e Studimeve Profesionale.

Fituesit në Universitetin e Korçës

Universiteti “Fan S. Noli” në Korçë publikoi emrat e dekanëve fitues për 3 fakultete. Në Fakultetin e Ekonomisë, u zgjodh dekane Ledina Alolli, në Fakulteti e Mësuesisë Jonela Spaho dhe në Fakultetin e Bujqësisë, Gjergji Mero.

Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe Humane kandidati i vetëm Robert Damo nuk e fitoi garën, pasi nuk plotësoi numrin e votave. Zgjedhjet për dekan në këtë fakultet, sipas rregullit do të zhvillohen sërish pas 2 javësh./atsh

/Bulqiza.info/

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu